گزارش كار
سه شنبه 6 تير 1391برچسب:گزارش كار,شيمي عمومي1, :: 12:11 :: نويسنده : محمد حسن


عنوان : تیتراسیون

هدف آزمایش : سنجش محلول پرمنگنات پتاسیم به کمک محلول اسید اگزالبک در محیط اسیدی

مقدمه و تئوری :

تيتر کردن از روش‌هاي تجزيه حجمي است. در تجزيه حجمي ابتدا جسم را حل کرده و حجم معيني از محلول آن را با محلول ديگري که غلظت آن مشخص است که همان محلول استاندارد ناميده مي‌شود، مي‌سنجند. در تيتراسيون محلول استاندارد به‌طور آهسته از يک بورت به محلول حاوي حجم مشخص يا وزن مشخص از ماده حل شده اضافه مي‌شود. افزايش محلول استاندارد ، آنقدر ادامه مي‌يابد تا مقدار آن از نظر اکي‌والان برابر مقدار جسم حل شده شود. نقطه اکي‌والان نقطه اي است که در آن ، مقدار محلول استاندارد افزوده شده از نظر شيميايي برابر با مقدار حجم مورد نظر در محلول مجهول است. اين نقطه را نقطه پايان عمل از نظر تئوري يا نقطه هم ارزي نيز مي‌گويند .

 تيتراسيون هاي اکسايش کاهش بر اساس اکسايش يا کاهش مواد بنا شده اند . فرآيند اکسيداسيون (اکسايش) فرآيندي است که در آن يک جسم (اکسيد کننده) الکترون مي‌گيرد و عدد اکسايش يک اتم افزايش مي‌يابد.

فرآيند احيا (کاهش) فرآيندي است که در آن يک جسم (احيا کننده) الکترون از دست مي‌دهد و عدد اکسايش يک اتم کاهش مي‌يابد.

 

وسایل لازم :

 

 بورت 5 میلی لیتری – پیپت 10 میلی لیتری – بشر – ارلن – چراغ بنزن – قطره چکان  

 

 

 

 

مواد لازم :

 محلول پرمنگنات با غلظت مجهول – محلول اسید اگزالیک با غلظت مشخص و اسید سولفوریک

 

روش کار :

ابتدا بورت را کاملا شست و شو می دهیم سپس اگزالیک اسید را که معلوم ما هست به وسیله بشر در بورت      می ریزیم . بعد شیر بورت را باز کرده تا حباب هوا خارج گردد . بورت را روی صفر تنظیم می کنیم .

 

 را به وسیله پیپت برداشته و در ارلن می ریزیم سپس حدود 2 یا 3 میلی لیتر KMnO4   محلول  mlسپس 10

 

 

 

 

 را به وسیله قطره چکان درون ارلن می ریزیم . سپس ارلن را برداشته روی شعله قرار می دهیم تا H2SO4

 

 

 

 

دمای آن به حدود 60- 70 درجه سانتی گراد برسد . وقتی که مایع بخار کرد ارلن محتوی پتاسیم پر منگنات و سولفوریک اسید را سریع زیر بورت قرار داده تا اگزالیک اسید وارد آن شود . بعد ازچند ثانیه که مقداری اگزالیک اسید وارد آن شد دوباره ارلن را روی شعله قرار می دهیم و این کار را ادامه می دهیم تا دانه های قهوه ای را مشاهده کنیم ، این دانه ها منگنز های 3 و 4 هستند که هنوز الکترون به اندازه کافی نگرفته اند تابه منگنز 2 تبدیل شوند بعد از آن دوباره ارلن را روی چراغ قرار داده و سپس دوباره زیر بورت می گیریم و کم کم محلول را تیتر می کنیم تا محلول به صورت بی رنگ در آید . در این هنگام شیر بورت را می بندیم و حجم اگزالیک اسید مصرف شده را یادداشت می کنیم . این کار را دوبار دیگر با دقت بیشتر انجام می دهیم سپس حجم های به دست آمده را جمع کرده میانگین می گیریم تا حجم اگزالیک اسید به دست آید بعد با داشتن حجم و غلظت اگزالیک اسید و حجم پتاسیم پرمنگنات غلظت آن را به دست می آوریم .

 

 


صفحه قبل 1 صفحه بعد
پيوندها


ورود اعضا:

خبرنامه وب سایت:





آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 2
بازدید دیروز : 0
بازدید هفته : 5
بازدید ماه : 52
بازدید کل : 7150
تعداد مطالب : 30
تعداد نظرات : 7
تعداد آنلاین : 1



Alternative content


<-PollName->

<-PollItems->